BRENDA
H ΓΕΥΣΗ EINAl MNHMH
https://game.brenda.gr/

Ένα παιχνίδι γεύσεων και ιστορίας για μικρούς και μεγάλους
Ελάτε να παίξουμε, να γευτούμε και να μάθουμε με το BRENDA

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η BRENDA?
Το BRENDA αποτελεί καινοτόμο διαδικτυακό παιχνίδι, προσβάσιμο μέσω διαδικτύου και μέσω εφαρμογής διαθέσιμης στο playstore για κινητά και τάμπλετ.

Το BRENDA στοχεύει στην προβολή των τοπικών επιχειρήσεων της γαστρονομίας, της εστίασης και της παραγωγής αγροδιατροφικών προϊόντων, σε συνδυασμό με την ιστορία του νομού Κιλκίς. Αναδεικνύει την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της πόλης του Κιλκίς και της ευρύτερης περιοχής, καθώς δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα, μέσα από δράσεις εξερεύνησης και θεματικές διαδρομές, να περιηγηθεί στα διάφορα σημεία ενδιαφέροντος αντλώντας θέματα από την τοπική γαστρονομία και τις τοπικές παραδοσιακές συνταγές.

Με απλά λόγια, το BRENDA φέρνει σε επαφή τον επισκέπτη με την τοπική γαστρονομική παράδοση και την ιστορία, τον ωθεί να γευτεί συνταγές και προϊόντα και συγχρόνως τον παροτρύνει φεύγοντας να προμηθευτεί κάποια από αυτά, παίρνοντας μαζί του τη γευστική εμπειρία που εξερεύνησε.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ?
Το BRENDA καλεί τις επιχειρήσεις εστίασης που δημιουργούν και προσφέρουν πιάτα με τοπικές παραδοσιακές συνταγές αλλά και νέες πρωτότυπες, αξιοποιώντας τοπικά προϊόντα, καθώς και τις μεταποιητικές επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα, να ενταχθούν στο κύκλο του παιχνιδιού συμμετέχοντας στην παιχνιδική εμπειρία των επισκεπτών και κατοίκων.

Η ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της πόλης του Κιλκίς και της ευρύτερης περιοχής έχει ως αποδέκτες κατά κύριο λόγο στους επισκέπτες, όμως το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί για χρήση από τους κατοίκους της πόλης και του νομού, οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε σημαντικά πολιτιστικά μνημεία, καθώς και από τους μαθητές, διότι περιέχει ειδικές μαθησιακές δράσεις, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν μέσω WEB και με τη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ!
Το BRENDA λειτουργεί, ως παιχνίδι γαστρονομίας, ως οδηγός γευσιγνωσίας και εξερεύνησης επισκέψιμων μνημείων. Oι επισκέπτες και οι κάτοικοι, μέσα από ένα παιχνίδι εξερεύνησης των ιστορικών και πολιτιστικών σημείων ενδιαφέροντος απαντούν σε ερωτήσεις άλλοτε παίζοντας απλά και μόνο το παιχνίδι από τη συσκευή τους και άλλοτε μετά την επί τόπου επίσκεψή τους στα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία.

Με αυτό τον τρόπο κερδίζουν τα νομίσματα του παιχνιδιού, με τα οποία προμηθεύονται τα τοπικά προϊόντα/υλικά που απαιτούνται για να ξεκλειδώσουν τις παραδοσιακές συνταγές. Η αποκάλυψη της εκάστοτε συνταγής διασυνδέει τις τοπικές επιχειρήσεις, τις οποίες μπορούν να επισκεφτούν και στις οποίες μπορούν να δοκιμάσουν τις συνταγές ή να προμηθευτούν τα προϊόντα κερδίζοντας επιπλέον νομίσματα.

Γειά σας!
Είμαι η Brenda!
Εάν είστε επισκέπτης ή κάτοικος της παραδοσιακής μας πόληςι σας προσκαλώ να παίξουμε για να γνωρίσετε τον τόπο μου μέσα από μοναδικές εμπειρίες, συμμετέχοντας ενεργά σε καθημερινές τοπικές δραστηριότητες, να βιώσουμε συναισθήματα και ιστορίες για την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά του.
Μέσα από ιστορίες, μύθους και συναισθήματα θα ανακαλύψουμε μια μοναδική αξέχαστη εμπειρία για έναν προορισμό που συνδυάζει το ταξίδι των παραδοσιακών γεύσεων και τον τοπικών προϊόντων με την ιστορία και τον πολιτισμό. Θα δημιουργήσουμε δυνατές γευστικές μνήμες, θα καταγράψουμε ζωηρές πολιτιστικές εικόνες« θα ανακαλέσουμε και θα μάθουμε χαρακτηριστικά γεγονότα της ιστορίας μας.

null

BRENDA – Φυλλάδιο